Българинът Александър Везенков записа 14 точки, 2 борби и 1 асистенция с

...
Българинът Александър Везенков записа 14 точки, 2 борби и 1 асистенция с
Коментари Харесай

Везенков изигра силен мач, но Сакраменто изгуби

Българинът Александър Везенков записа 14 точки, 2 битки и 1 асистенция с игра от 17 минути и 41 секунди в рамките на два престоя при загубата на Сакраменто Кингс от Финикс Сънс със 117:119 () 39:27, 29:24, 28:33, 31:25) в среща от постоянния сезон на НБА. 

Домакините от Финикс Сънс започнаха окуражено със стартова петица, формирана от Грейсън Алън, Кевин Дюрант, Юсуф Нуркич, Девин Букър и Брадли Бийл.

От другата страна на паркета Майк Браун стартира в нормалната петица с Кийгън Мъри и Харисън Барнс по крилата, Домантас Сабонис в центъра и гардовете Кевин Хъртър и Ди`Аарън Фокс.

Първият панер бе в интерес на " кралете ", като в минутите след началната сирена играта бе равностойна и двата отбора непрекъснато си разменяха водачеството без да си дадат късмет някой от тях да се откъсне. При 16:18 гостите осъществиха тройка, след което прибавиха още един панер и дръпнаха със седем точки.

В идващите минути резултатът се поддържаше в този порядък, като в последната минута от четвъртта Сакраменто осъществя нови два коша и затвори частта с безапелационната преднина от 39:27.

Някъде там в игра се появи за първи път Александър Везенков, който остана на паркета до края на първата четвърт. Българинът съумя да осъществя първите си точки, като най-ефективни в тази част бяха Барнс, Фоокс и Сабонис за гостите.

Александър Везенков остана и за втората четвърт на паркета, като изцяло оправда доверието на Майк Браун.

Българинът наниза няколко коша, бе прецизен в това число от тройката, като даже за миг стана третият най-резултатен състезател на паркета.

Това бе в помощ за цялостния напредък на " кралете ", които при започване на тази част вкараха четири следващи коша и преднината им набъбна до 18 точки. Добра серия на домакините върна изоставането на " слънцата " до 11 пункта и това принуди Майк Браун да изиска спиране при 44:55.

Очевидно то имаше позитивен резултат и незабавно след подновяването на играта гостите избухнаха с нова тройка, с помощта на която поведоха с 14 точки. Все отново Финикс се опитваха в минутите до края на полувремето да понижат изоставането си на под 10 точки и на няколко пъти се приближаваха до задачата, само че Сакраменто отхвърляше да загуби контрола и запазваше солидния си задатък, написа Sportla.bg.

Калифорнийци даже усилиха разликата си на 19 точки в един миг, като до края на полувремето позволиха единствено още един път да понижат преднидната си и приключиха втората четвърт внушително с 68:51.

Най-хубавото бе, че Александър Везенков задържа положителното си показване, остана третият най-хубав на паркета, а от състава на Сакраменто отстъпваше единствено на огромната звезда на тима Ди`Аарън Фокс.

Българинът се отдръпна на почивката с 12 точки, 2 битки и 1 асистенция, както и игрово време от 9 минути и 7 секунди.

В третата четвърт Сакраменто за първи път си разреши да играе по-слабо от противника и загуби частта. Само че това се случи минимално с 28:33 и " кралете " не позволиха срив, който да докара до противен поврат. Дори в противен случай - момчетата на Майк Браун се показаха устойчиво, като в един миг се оказаха с 21 точки задатък.

Ключови се бяха последните пет минути, когато " слънцата " означиха четири следващи коша и затвориха частта при 84:96.

Първата половина от второто полувреме бе ознаменувана и от началото на втория престой на Александър Везенков на паркета, с което българинът записа над 10 минути игра.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР